På denne side kan der ses et udvalg af de tusindvis af fotografier jeg fik taget undervejs.


Der skulle en del papirarbejde til


Afgang fra Kastrup lufthavn (7. sep)

Diverse seværdigheder rundt omkring i Washington DC (7.-8. sep)

Afgang mod San Diego (9. sep)La Jolla:

Archstone La Jolla og omegn
Lejlighedskomplekset hvor jeg boede, som er beliggende i La Jolla nogle km nord for San Diego.

University of California San Diego (UCSD)

Aktiviteter med det internationale center:

Middag med efterfølgende squaredance (20. sep)

Bustur (24. sep)
En heldagstur rundt i området omkring San Diego, med stop ved Cabrillo Monument, Balboa Park og Coronado.

Mount Soledad (15. sep)
Mount Soledad er områdets højeste punkt, hvor man får en god udsigt og kan se La Jolla Shores, UCSD og (med lidt god vilje) der hvor jeg boede.

Baseballkamp (Petco Park) (16. sep)
Et par busfulde nye internationale studerende til baseballkamp med det lokale hold. Kæmpe stadion som var proppet med mennesker, men jeg forstår ikke helt glæden over denne sport.

Seværdigheder ved San Diego:

Mine fantastiske Commodore VIC-20 computere
Gamle barndomsminder og let adgang til eBay førte til kilovis af gammelt skrammel i min lejlighed.

Seaworld San Diego (25. dec)
Seaworld er en stor forlystelsespark kendt for shows med dreserede spækhuggere, delfiner og hvalrosser.

San Diego Zoo (28. dec)
En kæmpe stor zoologisk have, som udover alle de sædvanlige dyr vi kender er et af de få steder hvor de har pandabjørne.

San Diego Wild Animal Park (5. jan)
San Diego Zoo har tilknyttet en park lidt i stil med Givskud Zoo, bare mange gange større. Det meste af parken er det kun muligt at se fra afstand i et tog der kører rundt om området, eller på ladet af en safari-bil hvor man kommer helt tæt på dyrene. Jeg valgte den sidste løsning, selvom det var en lidt pebret pris.

Old Town San Diego - State Historic Park (4. jan)
Historiske bygninger fra den gang San Diego blev grundlagt.

USS Midway og Downtown San Diego (17.-19. jan)
USS Midway er et hangarskib som var aktiv del af den amerikanske flåde fra slutningen af anden verdenskrig frem til golfkrigen i 1991. En ordentlig klods, som tager nogle timer at udforske.

Seværdigheder i den sydvestlige del af USA:

San Francisco (21-23. dec)
Ca. 10 timers kørsel nord for San Diego ligger San Francisco, som nok mest er kendt for de meget stejle gader, Golden Gate Bridge og Alcatraz.

Santa Barbara (27. dec)
Nogle hundrede km nord for San Diego ligger den smukke havneby Santa Barbara.

Las Vegas (8.-10. jan)
Las Vegas midt i Nevadas ørken, og kun omkring 4½ timers kørsel nordøst for San Diego (hvis man kører lidt for stærkt, men det gør alle de andre også). Stedet er et slaraffenland for folk der elsker lys, larm og totalt overdrevne ting, og så ligger der utallige interessante casinoer klods op ad hinanden.

Hoover Dam og Grand Canyon (9. jan)
En heldagesudflugt i bus fra Las Vegas tog mig over kæmpedæmningen Hoover Dam, og videre til Grand Canyon, som ikke rigtigt kan beskrives i ord eller billeder. Det skal opleves i levende live før man rigtigt forstår hvad det er.

Legoland California (14. jan)
På besynderlig vis har der sneget sig et Legoland ind midt i de varme lande. Ideen er meget som i Billund, men jeg synes at der var lidt mere land og lidt mindre lego.

Højtider:

Juleaften
Juleaften blev fejret sammen med min far som var på besøg. Selvom det var lidt overskyet nåede vi til den lokale strand for at bevise at man altså godt kan vade rundt på stranden iført shorts og t-shirt i juledagene.

Nytårsaften
Nytårsaften foregik i selvskab med Michael fra Usbekistan, hans kæreste Tara og polske Jacek. Både Michael og Jacek læser matematik på universitetet, så de er stort set lige så sære som mig selv.City of Dunedin:

Dunedin m.m.

University of Otago

Seværdigheder på sydøen:

Otago halvøen
Jeg var et par gange rundt på Otago-halvøen som ligger lige ved siden af Dunedin. Her er et rigt fugleliv og både pingviner og albatrosser yngler på øen. Derudover er det her New Zealands eneste slot findes.

Tur med Taieri Gorge Railway (29. jan)
En togtur gennem fantastisk landskab hvor skinnerne følger Taieri River Gorge over broer og gennem smalle tunneller.

Southern Scenic Route (5. feb)
Sydkysten af øen byder bl.a. på ægte regnskov, vandfald, flotte grotter, sæler+søløver og pingviner!

Rugbykamp mellem Otago Highlanders og Auckland Blues (17. feb)
En lille rugby-kamp, og så endda mellem de to byer hvor hoveddelen af mit ophold i New Zealand finder sted. tago vandt for øvrigt stort.

De nye studerende i toga-optog gennem Dunedin (21. feb)
Det har været en fast tradition (i hvert fald i 3 år), at de nye studerende går gennem Dunedin by iført toga inden semestret starter.Køretur fra Dunedin til Auckland (23-28. feb)
En 5 dages køretur gennem et par tusinde km af den smukke New Zealandske natur, som bragte mig fra universitetet i Otago til universitetet i Auckland. Selvom mange af vejene var temmelig smalle og snørklede klarede min trofaste Toyota Camry skærene!Auckland city:

Auckland

Universitity of Auckland

Udsigt fra Skytower (4. marts)
Skytower er et 328 meter højt radiotårn i centrum af Auckland og den højeste bygning på den sydlige halvkugle.

Mt Eden (5. juni)
Midt i Auckland, omkring 15 minutters gang fra hvor jeg boede, ligger der en stor bakke med et enormt krater. Det er selvfølgelig en af de mange (heldigvis ikke-aktive) vulkaner i omegnen af Auckland.

Seværdigheder ved Auckland:

Piha (5. marts)
New Zealand's mest berømte surfstrand med nogle enorme bølger og så meget strøm at man til tider næsten bliver væltet om kuld af vandet selvom det kun når en til knæene.

Auckland Zoo (6. april)
En forholdsvis lille Zoologisk have, som indeholdt de sædvanlige dyr.

M.O.T.A.T. (21. april)
Museum of Transport and Technology, som er opdelt i 2 afdelinger; en med fly og veteranjernbane, og en med andre teknologiske tiltag, såsom biler, landbrugsmaskiner og sporvogne. Der kører en sporvogn mellem de to museumsområder og Auckland Zoo.

Rangitoto Island (13. april)
Rangitoto Island er en vulkanø beliggende en kort sejltur væk fra havnen i det centrale Auckland.

Kelly Tarltons Antarctic Encounter & Underwater World (16. maj)
Et stort underjordisk akvarie bygget i et nedlagt kloakanlæg ved Aucklands havnefront. Her er pingviner i et arktisk miljø hvor de tilfører tonsvis af kunstigt fremstilet sne hver dag, og en lang underjordisk gang af plexiglas hvor man kan se bl.a. hajer svømme forbi.

Seværdigheder på Nordøen:

Bay of Islands (3.-5. april)
Flot område et par hundrede km nord for Auckland, hvor vi var på en lille sejltur og så nogle kæmpe Kauri træer i naturreservatet Waipoua Forest på vejen hjem igen.

Rotorua (7.-11. april)
Området omkring Rotorua lugter af rådne æg. Her besøgte vi bl.a. Hells Gate, Maori-landsbyen Whakarewarewa, så kogende søer og geysere og indåndede en masse giftige dampe. Vi var også så heldige at se levende Kiwi'er (i et reservat).

Waitomo Caves (11. april)
Her besøgte vi Waitomo Glowworm Caves og Aranui Caves. Området er kendt for de mange drypstenshuler fyldt med stalaktitter og stalagmitter, og derudover er der små lysende orme i nogle af hulerne.

Glenbrook Vintage Railway (5. juni)
Ca. 60 km sydvest for Auckland ligger en lille veteranjernbane, hvor de suser rundt med rigtige damptog. Turen er kun to gange 15 minutter plus et ophold på halvvejen ved deres remise, men til gengæld får man anden tur gratis.Sydney:

Sydney City
Selve Sydney by med Operahuset, Sydney Tower, Sydney Harbour Bridge, Sydney Aqurium osv.

Blue Mountains (12. juni)
Ca. 100 km vest for Sydney ligger en utroligt flot naturpark, med høje sandstens-bjerge og flotte udsigtspunkter.

Taronga Zoo (13. juni)
På den nordlige side af Sydney havn ligger Taronga Zoo, placeret på en skråning, så der er godt overblik over området, og en fantastisk udsigt.


Cairns:

Great Barrier Reef (16. juni)
Verdens største koralrev, som strækker sig over 2000 km udfor kysten på den nordøstlige side af Australien. Her kan man bl.a. møde havskildpadder og finde Nemo og de andre klovnefisk. Helt præcis gik turen til Moore Reef, hvor der fra en ponton var mulighed for at snorkle eller tage en tur i en båd med glasbund, eller en semi undervandsbåd.

Highlands World Heritage Tropical Rainforest (17. juni)
En tur i firehjulstrækker gennem noget af det sidste ægte tropiske regnskov i Australien.Narita:

Daihonzan Naritasan Shinshoji Temple (2. juli)
Hovedtempel for den buddhistiske Shigon sekt. Grundlagt i år 940, og indeholder den typiske stribe af bygninger man vil finde ved et japansk tempelområde, og derudover en stor park og et kaligrafimuseum.


Tokyo:

Stemningsbilleder fra Tokyo
En storby med et mylder af mennesker, og ca. lige så mange højhuse, hvoraf nogle tydeligvis når helt op til skyerne. Jeg boede ved Shimbashi station tæt ved Ginza-distriktet, som er fuld af larm, lys og farver.

Kokyogayen National Garden & Imperial Palace (4. juli)
Parken med kejserpaladset og Nijubashi-broen, som alle turisterne valfarter til for at få det klassiske foto. Selve paladset var lukket for turister, og der var en masse vagter og sorte biler med tonede ruder, så jeg skyndte mig væk.

Kyu-Shiba-rikyu Gardens (6. juli)
Flot lille park midt i den travle storby hvor man vil kunne se indtil flere folk i jakkesæt holde pause og spise deres frokost. Haven er opbygget i typisk Kaiyu-stil med en sø med flere kunstige småøer forbundet med broer.


Kyoto:

Stemningsbilleder fra Kyoto
Helt klart ikke lige så meget storby som Tokyo, men der er dog stadig et par spredte højhuse.

Nijo Castle (9. juli)
Bygget af shogun Tokugawa i 1603 for at forsvare Kyotos kejserpalads, og virke som en officiel bolig for besøgende shoguns. Vest for paladset findes Ninomaru haven i kaiyu stil.

Heian Jingu (9. juli)
Opført i 1895 for at mindes 1100-året for kejser Kanmus forflytning af landets hovedstad til Kyoto. Bagved hovedbygningen findes 4 haver som dækker et areal på ca. 30.000 kvadratmeter.

Kiyomizudera Temple + Kyoto Jishu Shrine (10. juli)
Hovedtempel for den Buddistiske Kitahosso sekt. Selve templet er fra 798, og de fleste af de resterende bygninger er genopørt i 1633 af shogun Tokugawa Iemitsu. Det hele har en fantastisk flot placering på toppen af en bakke i et skovområde.


Nara:

Kasuga Taisha Shrine & Kasuga Wakamiya Shrine (12. juli)
Grundlagt for 1200 år siden, da Japans hovedstad blev flyttet til Nara. Der er ca. 3000 lanterner i sten og bronze på vejen til templet og hele vejen rundt om bygningerne indenfor tempelområdet.

Horyuji Temple (13. juli)
En kort togtur fra Nara findes Horyuji tempel, som efter sigende er det ældste tempel i Japan. Grundlagt i 607 og tempelområdet indeholder nogle af verdens ældste bevarede træbygninger, stammende helt tilbage fra det 6. århundrede, heriblandt hovedbygningen og en 5-etagers pagode.

Yoshikien Garden (14. juli)
En lille privatejet japansk have, bestående af en lille dam og en større del med en moshave, som jo umiddelbart lyder som en glimrende ide for den dovne haveejer. Så simpelt er det dog nok ikke når det kommer til stykket...

Isuien Garden (14. juli)
Klassisk japansk have i stil fra Meiji perioden (1867-1912). Haven dækker et areal på 13.481 kvadratmeter, og består af en forhave og en baghave med meget forskellige karakteristika.

Toda-ji Temple (14. juli)
Dette tempel stod oprindeligt færdigt i 752, men er sidenhen nedbrændt to gange, og den nuværende hovedbygning er fra 1692, og er kun i størrelsesforhold 2:3 i forhold til den originale bygning. Det er dog stadig den største træbygning i verden, og den er ENORM! Templet huser desuden nogle meget store statuer i bronze og træ.


Osaka:

Stemningsbilleder fra Osaka
Så er vi tilbage til storbyen! Jeg boede lige ved hovedbanegården, og et godt tip er at holde sig indendøre i myldretiden, for ellers så bliver man trampet ned!

Osaka Castle (16. juli)
Oprindeligt opført i 1583-86, men nedbrændte i 1615. Borgen er dog senere blevet genopført (1931), og er desuden i 1990'erne blevet restaureret for et milliardbeløb (stadig mange penge, selvom yen ikke er meget værd). Det indvendige af borgen er et moderne museum som mest fortæller om krigen der førte til branden i 1615.


/opdateret 16. juli 2006/